דגימת צמחים וריבוי במועד

השאלה:

שלום רב.
אני חובב צמחיה וגינון ודבר זה מסב לי אושר.
במהלך הטיולים של חול המועד קטפתי דוגמיות של ענפים לצורך ריבויים כייחורים. אין לי גישה קלה ביום-יום לאותם מקומות שבהם מצאתי את הצמחים שדגמתי. וגם ככל שמזג האויר ילך ויתחמם לאחר הפסח האפשרות להשריש ולשמור את הייחורים תלך ותקשה, אולם זה לא בלתי אפשרי להרבות צמחים בקיץ, וזה לא בלתי אפשרי לדגום צמחים אלו לאחר החג.

שמתי אותם באדניות ובחממות ביתיות על דעת כך שזו מלאכה קלה וזהו לכאורה דבר האבד, אבל בדיעבד, נמלכתי בדעתי.

האם עלי לקיים את הייחורים באדניות? האם עלי להשמידם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

לאחר שנעשה אפשר לקיים.

מועדים לשמחה