חימום מבושל ובישול בשבת

השאלה:

שלום!! בעניין בישול בשבת..

1. נכתב בפניני הלכה שאסור להעביר תבשיל שעדיין לא נסתיים בישולו למקום חם יותר על הפלטה. אבל תבשיל שלא נגמר בישולו אי אפשר לשים על הפלטה כלל ולחממו, לא?

2. אם תבשיל מבושל קר (מוצק) נחשב מבושל כל צרכו, אז לכאורה אם את כל המאכלים מבשלים לפני שבת, ורק מוציאים מהמקרר ומחממים אותם על הפלטה, אין שום איסור לגביהם, כי כבר מבושלים כל צרכם? תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ד חשון תשפ"א 10:16

באופן כללי, איני אוהב להתייחס לפסקיהם של פוסקים אחרים אפשר לפנות אליהם ישירות ולקבל הבהרות לדבריהם.

1. תבשיל שלא נגמר בישולו אין להניח על הפלטה ולחממו.

2. מאכל מבושל מוצק מותר לחממו יותר מיד סולדת, אולם צריך להניח תחתיו על הפלטה חציצה כגון תבנית חד"פ וכד' כדי שלא יראה כמבשל.