כירייים אינדוקציה

השאלה: שלום האם מותר לחמם אוכל בשבת ו/או לבשל ביו"ט בכיריים אינדוקציה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אב תשע"ו 1:47

בס"ד

שלום וברכת ד'

כידוע שאפילו דבר שמותר לחמם בשבת (מבושל כל צרכו, יבש) אין לשים על מקום האש בשבת, אלא א"כ זה כלי שניכר שלא מבשלים בו, כגון פלטה חשמלית, אבל להניח על הגז עצמו בשבת אסור (ביו"ט מותר) כיוון שנראה כמבשל. על כן בכיריים אינדוקציה שמבשלים כל השנה יש לעשות שינוי שיהיה ניכר שאין זה בישול רגיל, ובייחוד אפשר על ידי הגבהה ממקום האש, ועל כן בכיריים אלו הדבר בלתי אפשרי.