מסיק וזמירה לשם שמירת אדמות מדינה בחול המועד

השאלה: שלום רב! בחוה"מ ארגון "השומר החדש" ( השומרת על אדמות מדינה) ארגנה הפנינג למשפחות הכולל הפעלות ומסיק זיתים במטע זיתים נטוש שהחשש שערבים ישתלטו עליו . כחלק מהפעילות היה להשביח את עצי הזית ולגזום את ה"חזירים" וגם מסיק חופשי לכל הרוצה. האם פעולות אלו נחשבות דבר האבד ( מכיוון שאין מי שיעשה אותן בזמן אחר, ומכיוון שהדבר נחשב כתרומה ציונית ) או שהיה אסור להשתתף ? כמו"כ במקרה שפעולה זו לא נחשבת דבר האבד מה דין הזיתים שמסקנו? תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ד תשרי תשע"ט 12:58

נראה לי שכיון שמדובר בצרכי רבים - לשמור על אדמות המדינה מפלישת ערבים הדבר מותר, ואפילו לכוין ולעשות זאת בחול המועד.