נסיעה לבטחון

השאלה: ערב טוב הרב, יש לי שאלה בנושא יישוב הארץ בשבת. הנוער ביישוב שלי בנה מעיין במקום מרוחק מהיישוב ועד שבנו אותו לא דרכה שם רגל של יהודי מכוון שהוא קרוב למקבץ בדואים (המקום מאוים כלומר יכול להיות שערבים יהרסו אותו) עכשיו השאלה היא אם מותר במהלך השבת לסוע ברכב או באופנוע למעיין בגלל שאותם ערבים מתקרבים ומרחרחים באזור המעיין תודה ושבוע טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' טבת תשפ"ב 22:54

בס"ד

שלום וברכה

א. אם המעיין רחוק מגדר היישוב יותר מ 1 קילומטר ופחות מ 2 קילומטר,  כדאי להניח ערוב תחומין.

ב. רכב הבטחון בודאי יכול לנסוע לשם במסגרת בטחון היישוב. לגבי אופנים ג"כ אפשר.

שבוע טוב