פסח שני

השאלה:

בס"ד
לרב שלום,
1.לזכר מה חוגגים היום את פסח שני?
2.מה צריך לעשות כיום בפסח שני?מי שלא רוצה לאכול מהמצה?
3.למה פסח שני הוא לא יום חג כמו פסח ראשון?
4.אדם שלא הקריב במזיד קורבן בפסח ראשון האם יש לו הזדמנות להקריב בפסח שני?
5.למי נותנים הזדמנות לחגוג את פסח שני?מה הכוונה אדם שהיה בדרך רחוקה ?האם הכוונה רחוקה כפשוטו או המשמעות אחרת?
6."ונכרתה הנפש ההיא מעמיה" עונשו של אותו אדם כרת ,למה מגיע לו עונש כזה מפני שלא הקריב קורבן או מפני שלא חגג את חג הפסח?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אין חוגגים פסח שני ורק אין בו תחנון בתפילת שחרית.ויש נוהגים לאכול מצות
2. לא צריך לעשות כלום. גם בזמן המקדש, מי שלא עלה לירושלים לשם קרבן פסח שני היה הולך לעבוד כרגיל.
3. פסח שני הוא יום תשלומין למי שלא הקריב פסח ראשון.
4. כן.
5. בדרך כלל הוא שימש למי שלא יכל לקיים פסח ראשון, לגבי דרך רחוקה ישנה מחלוקת בין התנאים על כך. והרמב"ם פסק שמי שהיה רחוק חמישה עשר מיל מחומת ירושלים.
6. קרבן פסח הוא מעין כרטיס הכניסה לעם ישראל ואות על שותפותו בכלל ישראל, כל המשתתף בו הוא חלק מעם ישראל והבועט בו במזיד מבדיל עצמו מעם ישראל, ועל כן עונשו כרת.