תל המתלקט

השאלה:

שלום אני גר בידוה השוכן על הר בגובה 590 מטר,אמרו לי שבגובה הר כזה יש דין של תל המתלקט,ואין צורך בעשיית עירוב. האם אפשר לסמוך על כך? ומה עלי לוודא ולבדוק כדי שאוכל לקיים עירוב. אציין שהישוב בעל אופי חילוני,ויש בו מעט בעלי תשובה. תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ד ניסן תשפ"ב 7:42

תל המתלקט הוא שבכל צדדיו  יש עליה נצברת של עשרה טפחים בארבע אמות שטח. בהר הדבר צריך בדיקה מדוקדקת משום שיש מקומות שיש את המחיצה הזאת ויש מקומות הרבה יותר מישוריים. וכפי שהגדרתי כל הצדדים חייבים שתהיה להם מחיצה כדי להגדיר את המקום כרשות היחיד.

למעשה תפנה לרבנות הנמצאת באזור שלכם, ושהרב האזורי יכין עירוב או יבדוק על אלו פרטי נוף ומחיצות ניתן להסתמך מסביב לשטח האפשרי לעירוב חצרות ויגדור פרצות. אח"כ תקנה חבילת מצות של חצי קילו תגביה אותה עבור כל חברי הישוב תברך ותאמר את הנוסח של העירוב.