"ארבעת המינים - דקל קנרי ו"ערבה מדומה

השאלה:

שלום לכבוד הרב.
א. הבנתי שהרב מתיר לולב מדקל קנרי, האם זה לכתחילה או בדיעבד? אני שואל כי בגינת ביתנו גדל דקל קנרי שמצמיח פירות צהובים ללא גרעינים הנאכלים על ידינו.
ב. על העץ גדלים מספר לולבים. האם כולם כשרים או שחייב להיות לולב רק בראש העץ?
ג. האם סוג ערבה שנקרא "ערבה מדומה" כשר לארבעת המינים?
תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. לולב קנרי כשר לפי דעתי גם לכתחילה, מעטים המבחינים בינו לזנים אחרים. לפרותיו יש טעם של תמרים רגילים אלא שהם קטנים יותר (אגב גם לולבי דקל זכר מותרים בנטילה אף שאין העץ מגדל פירות כלל).
ב. אם הם לולבים כשרים כשרים למצוה.
ג. איני מכיר ערבה זו.