אתרוג תמני שקיבל האבקה מלימון

השאלה: שלום וברכה, האם ייתכן שפירות של אתרוג תימני שנשתל בסמוך לעץ לימון יהיו עם בקבוקוני מיץ (מה שבד"כ אין באתרוג תימני שכולו יבש) כתוצאה מהאבקה בין העצים? תודה רבה מראש!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז ניסן תשע"ו 11:22

שלום

ממחקר שנעשה בשנים האחרונות (כשרות האתרוגים המורכבים היבטים הלכתיים וביולוגיים, דר' משה רענן, קובץ בחג הסוכות הוצאת ישיבת אלון שבות)התברר שפרח אתרוג יכול לקבל האבקה מלימון ולכן יתכן שיהיו שינויים בתכונות הפרי  האתרוג התמני. מ"מ אין זה פוסל את האתרוג התמני ולא נחשב אתרוג מורכב