אתרוגים

השאלה: שלום רב,
רציתי לדעת אולי אתם יכולים לברר עם ארגון כושרות או מישהו אחר,
האם האתרוגים הנמכרים מלאים בריסוס ברמה כזו שאסור לאכול אותם, ראיתי כתבה באינטרנט שאומרת שמשרד הבריאות לא מפקח על הריסוסים כיוון שהפרי לא מיועד לאכילה, או שבמידה והכנסתי ריבה בתהליך שכלל השרייה למשך שלושה ימים והרתחה ממושכת הריסוס הלך לעולמו.
מן הסתם מי שמפקח על הגידולים החקלאיים ידע לענות. תודה וסליחה על ההטרחה. אשמח לתשובתכם המהירה לפני שאתן לאחרים...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:07:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לאחר ברור אצל המתימולוגים (מומחים לחרקים), נראה שאם השרו היטב את האתרוגים וכן בשלום היטב, הכמות שיכולה להשאר היא מזערית ואיננה מהווה סכנה לאדם. אשריך שאתה מקפיד בשאריות חמרי הדברה, וכידוע חמירא סכנתא.