בניית סוכה בחול המועד

השאלה: שלום לכבוד הרב, אני חולה קורונה בבידוד בית, ובגלל שאני לא כ"כ מרגיש טוב הבנתי שהלכתית אני פטור מלאכול ולישון בסוכה(אנא תקנו אותי אם אני טועה!) בתקווה שבע"ה אבריא עד החג, רציתי לשאול, אם מותר לבנות את הסוכה בחוה"מ, וכן לעשות בה תיקונים כאלה ואחרים שאינם מוכרחים לכשרותה של הסוכה- כמו תאורה, קישוטים וכו'. (ב"ה התחלתי לבנות את הסוכה אצלי אך לא הספקתי לסיימה, ובני ביתי אין ביכולתם לסיימה) תודה רבה וחג שמח

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ג תשרי תשפ"א 16:12

רפואה שלמה ומהירה. אם תבריא בסוכות מותר לך לבנות סוכה בחול המועד. לגבי אכילה ושינה כאשר אתה חולה, אם ח"ו אתה יכול להדביק אחרים ודאי שאין עליך לקיים מצות סוכה, אם לא תדביק אחרים תקיים מה שאתה יכול מבחינת צערך.