בניית סוכה-קצת דחוף

השאלה: שלום לכבוד הרב,

יש לי שאלה בנוגע לבניית הסוכה.

אני באה ממשפחה מסורתית, שלא מקפידה על כל הדברים. אחותי (נשואה) ואני דתיות ומשתדלות להקפיד.

בניית הסוכה שלנו כרוכה במאמצים אנו גרים בבניין מגורים.. וצריכים להוריד את כל הדברים מהבוידעם ולהעבירם לחצר, אני איני יכולה לעשות זאת לבד ולאמי אין זמן, אבי פחות בקטע וגם אין לו ממש זמן. אחי אמר שהוא יכול לעזור לי.

אך עכשיו נתקלתי בקטע שאומר על אדם שפטור לשבת בסוכה ומצטערת על שיבה בסוכה אז הוא הינו הדיוט מפני שמתבטל לו שמחת היו"ט.

בעקרון איני מתכוונת לערב את אבי בשום חלק מבניית הסוכה.

השנה בחג ראשון אנו מתארחים אצל משפחה ובמשך חוה"מ לא נעשה שימוש בסוכה (הגברים במשפחה לא יושבים בה) מה שנותר זו הישיבה בסוכה בשבת חוה"מ בלבד.

רציתי לדעת האם ישנה אפשרות שלא לשבת בסוכה בארוחות השבת, האם ישנו היתר? אני יודעת שהחובה היא בעיקר על הגברים, אך הם גם ככה לא מקפידים.

יהיה לי קצת מוזר שלא לקיים את ארוחות השבת בסוכה, אך אני יודעת שהורי יעדיפו שלא לבנות את הסוכה... בהתחלה חשבתי פשוט ללכת להתארח לבד אצל משפחה אחרת, אך איני רוצה כ"כ לעשות זאת.

אשמח לדעת מה כדאי לעשות.

בברכה,

תמר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:16:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

את צודקת באופן עקרוני שנשים פטורות מישיבת סוכה. וכמו כן את צודקת שאוירת שבת היא שאוכלים בסוכה (למרות שנשים אינן חייבות). על נראה שאין חובה מיוחדת להתאמץ לבנות סוכה לנשים, אבל כדאי להתארח בשבת לפחות חלק מהסעודות, אולם אי אפשר הרי שאפשר לעשות את הסעודות בבית.