גילוח בערב שמחת תורה

השאלה:

שלום רב
ראיתי שאלות דומות (אם כי לא זהות) אך לא ראיתי שהרב קבע פסק ברור. שאלתי היא, אם כן, מה המלצת הרב.

אני נוהג להתגלח במכונה בכל יום. בשנים האחרונות סמכתי על מה ששמעתי בשם רבנים ולהתגלח בערב שמחת-תורה (אחרי שהתגלחתי גם בערב חג הסוכות), משום כבוד החג, וזאת משום שאחרי שאיני מתגלח מספר ימים אני נראה "מנוול" ואף זקן יותר בשל שערות השיבה שעולות בזיפי הזקן, והדבר נראה חלילה כאבלות בחג. בחול המועד עצמו לא נהגתי להתגלח גם משום שאחרי מעט זמן של אי גילוח הדבר פחות ניכר ואינו נראה כאבילות חלילה וגם משום שאף שמדובר במועד, אין מדובר ביו"ט. לאחרונה העירו לי שהמנהג שלי אינו עולה בקנה אחד עם שום דיעה, ועלי להחליט לכאן או לכאן.

שאלתי היא:
האם לפי המלצת הרב יש מקום להמשיך בנוהג שלי או לא. ואת"ל שלא, האם הרב ממליץ להתגלח בכל יום בחוה"מ או להפסיק להתגלח כלל בחול המועד.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

פוסקי ארץ ישראל לא מתירים גילוח בחוה"מ (בארץ מרובים מגדלי הזקן) לעומתם פוסקי ארה"ב מתירים (בארה"ב אין הרבה יהודים המגדלים זקן).
מי שמתיר להתגלח בחוה"מ סבור שכל המועד ראוי לכבוד (לפי תפיסתו שגילוח נחשב מכובד) ולא רק בע"ש או עיו"ט.