דחוף

השאלה: בס"ד

שלום, סוכה בפרגולה - ישרה עם מוטות דקים פחות מ8 ס"מ צפופים האם אפשר לשים עליהם סכך והוא יהיה כשר? או שכשר בכלל איך שהוא? או שיש בעיה של עשה ולא מן העשוי שהרי אם הסכך כבר כשר איך שהוא, זה כך . מה לעשות במקרה כזה והאם חובה לפרק חלק מן המוטות.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:15:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריך שיהא הסכך יותר על הקרשים הללו, ואז אין הקרשים מתחברים זה אל זה. דהיינו אפשר לפרק חלק מהקרשים, אחד כן אחד לא, או לפרק את כל המסמרים ולנענע כל מוט. באופן זה אין כאן חשש גם של תעשה ולא מן העשוי.