האם מותר להישען על אחד מעמודי הסוכה? האם דומה לאיסור ליטול קיסם מהסוכה לחצוץ בו שיניו?

השאלה:

בס'ד חג שמייח לרב! ברצוני לברר עם הרב האם מותר להישען על אחד מעמודי הסוכה? האם דומה לאיסור ליטול קיסם מהסוכה לחצוץ בו שיניו?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז תשרי תשפ"א 20:05

שלום

פסק השו"ע אור"ח סימן תרלח סע' א 'אין נאותין מהן'

ומבאר המשנה ברורה ס"ק ד: "היינו דרך ביטול שבזה תבטל קדושתה, אבל בעוד שהיא קיימת אין איסור הנאה ממנה כגון לסמוך עליה או להניח עליה שום דבר כיוון שעדיין היא  בקדשתה".

 לכן לאור זאת אין שום בעיה להישען על דופני ועמודי הסוכה כל עוד הסוכה עומדת .

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי