הנחת סכך על פרגולת ברזל

השאלה: יש לי מסגרת לפרגולה מברזל, צבועה. אין פרגולה על המסגרת. איך אני צריך להניח את הסכך? 1. האם הצבע מהווה חיץ מספיק בשביל להניח עליו סכך קנים? 2. האם מספיק לצפות את מסגרת הפרגולה בבדים? 3. מה הדין אם הסכך נוגע במסגרת, במקום שנחשף מהבדים?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג תשרי תשפ"ב 10:45

שלום

 יש דדין 'מעמיד' שלכתחילה צריך שהסכך יהיה מונח על דברים הקשרים לסכך (קורות עץ  וכדומה) ראה משנה ברורה סימן תרכט ס"ק כט ד"ה יש להסתפק אם מותר וכו'

לכן ראוי להניח על מסגרת מברזל במרווחים (לא על המוטות ברזל) קורות ועליהם להניח את הסכך (כך שכל הסמך למעשה עומד מחמת הקורות  ולא הברזל)

(וכמובן בציפי צבע ובד לא מועיל לעניין זה כלל)

בברכת התורה ןהארץ

אברהם סוחובולסקי