הצהבת אתרוגים

השאלה:

בחצרנו נטענו 2 עצי אתרוג-אחד תימני ואחד רגיל. השנה לראשונה יש עליהם די הרבה אתרוגים ואף הגיעו לגודל מתאים. עם זאת הם עדיין ירוקים. היום ו תשרי. מהי הדרך לגרום להם להצהיב וכמה זמן נדרש לכך?

התשובה

|

יתן להניחו בסביבת תפוחי עץ. מתפוחי העץ מופרש גז האתילן, הגורם להצהבת האתרוג.

 אין להניח את האתרוג על גבי התפוחים או ביניהם, שכן דבר זה עלול לגרום לנשירת העוקץ.

ניתן לקחת קופסת נעליים ולשים בקצה אחד תפוחים ובקצה השני את האתרוג, ולסגור את הקופסא למשך יומיים-שלושה. רצוי מאד לא לפתוח את הקופסא במשך הימים האלו, כדי שלא לקלקל את הצהבת האתרוג.