טיול בסוכות

השאלה: שלום כבוד הרב.

לפי מיטב ידעתי אין מצווה להיות כל היום בסוכה, אלא פשוט היא הופכת להיות הבית שלנו במהלך החג, כלומר כל דבר שאנו רגילים לעשות בית-עושים אותם בסוכה, אך זה אמור להיות גם להפך וכמו שאנחנו לא מתפללים לדוג´ בסוכה כי כל השנה אנחנו יוצאים מבהית לבית כנסת, כך גם אמור היה להיות הדין לגבי טיול בסוכות:כמו שבשאר השנה מותר לעזוב את הבית ולצאת לטיול כך היה אמור להיות מותר לעזוב את הסוכה ולצאת לטיול, אז למה בעצם יש ענין לא לצאת לטיול בסוכות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:27:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שכאשר אדם בבית איננו נוסע לטיול, אלא לעבודתו וכדו´, אבל לא נוסעים לטיול אלא בזמנים מוגדרים, וא"כ בחג הסוכות איננו נוסעים מהסוכה. ועוד לדעת הגר"א אין איסור יציאה מהסוכה אבל כל רגע שאדם בסוכה מקיים מצוה. על כן ראוי למעט ביציאה אלא דברים שחייבים לעשות ולא לטיולים סתם.

בברכת הת ורה והארץ