כשרות סוכה

השאלה: שלום,
שתי שאלות בנוגע לכשרות סוכה:
1. סוכה שדפנותיה מתחילות מהרצפה אבל אינן מגיעות עד לגג הסוכה, כך שנוצר מרווח בין הדפנות לבין הגג - האם הסוכה כשרה?

2. פרגולה, שעל גגה מותקן לוח פרספקס (חומר פלסטי שקוף) כדי למנוע חדירת גשם, האם מותר להניח עליה את הסכך כדי שהפרגולה תשמש כסוכה, או שחייבים להוסיף קרשים שישמשו כ "מעמיד" ועל הקרשים לשים את הסכך?

משה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:25:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הדפנות גבוהות 80 ז"מ, אין צורך בגובה דפנות עד הגג.
יש להוריד את הפרספקט מעל הפרגולה, ואם הקרשים אינם צפופים במיוחד, אפשר לסכך על גבם. אין חובת הוספת קרשים נוספים.