סוכה על חלקה מאהילה מרפסת

השאלה:

אני רוצה לבנות סוכה במרפסת, יש לי סוכה של 3X3 אבל יש לי גג של השכן שגר 2 קומות מעלי, המרפסות הם בזיגזג יש לי פתח של 55 ס"מ על 3 מטר, האם הסוכה עדיין תהיה כשרה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ב תשרי תשפ"א 18:45

לא הבנתי מהו הפתח עליו אתה כותב.

האם זה החלק עליו מאהילה המרפסת של השכן (א),

או להיפך זה החלק שנותר ללא גג מעליו (ב).

באפשרות א החלק הנותר לסוכה הוא כ-2.5 על 3, אלא שמרפסת השכן מאהילה על כחצי מטר. במקרה זה הסוכה כשרה, החלק עליו יש אוהל הוא כדופן עקומה ואין לשבת תחתיו לצאת י"ח.

באפשרות ב אין בשיעור הסוכה שבעה טפחים ולכן היא פסולה, מפני שאם תעמיד מחיצה במקום בו מסתיימת הדופן לא ישארו שבעה טפחים. גם אין להחשיב את המרפסת המאהילה כדופן עקומה מפני שאורכה יותר מארבע אמות.