סכך מצמח שגדל במרפסת

השאלה: צמח מטפס גדל בעציץ המונח במרפסת של בית קומות. המרפסת סגורה בגג (פיברגלס) שנפתח בחג הסוכות, ונוף הצמח מסכך על הסוכה. האם הנוף של הצמח יכול לשמש כסכך כשר (בעודו מחובר לעציץ)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:33:44 AM
א. נראה שסכך הגדל בעציץ שאינו נקוב אפשר לסכך בו כיוון שנחשב מנותק מהקרקע. לכן אם רוצים להשתמש רק בסכך של העציץ בתור סרך - מותר, והמחמיר יש לו על מה לסמוך.
ב. גם המחמירים יכולים להשתמש בנוף של הצמח הגדל בעציץ, ובלבד שיניח את הסכך הכשר מעל הנוף של צמח העציץ.
ג. יש לציין שיש להסיר את הגג העשוי פיברגלס רק לאחר שיש דפנות, שאל"כ נמצא הסכך קודם לדפנות ויש בכך חסרון של "תעשה ולא מן העשוי".

יואל פרידמן
ראה חוברת אמונת עתיך הוצ' מכון התורה והארץ 49 עמ' 14.