קידוש והבדלה שלא בסוכה

השאלה:

שלום רב. אני נוהג להוציא את סבתי ידי חובת קידוש והבדלה מידי שבת וחג.

לאחר הקידוש אצלה אני ממשיך לביתי ומקדש שוב לעצמי (קידוש במקום סעודה)אך להבדיל אני יוצא בהבדלה שאני מבדיל אצלה.בסוכות אין לה סוכה, האם ניתן לקדש או להבדיל אצלה שלא בסוכה?
תודה וגמר חתימה טובה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. מן הראוי שהן בקידוש והן בהבדלה אם הינך עושה זאת לפני שיצאת חובה בעצמך - היא תשתה מן היין ולא אתה.
ב. לגבי סוכות כיון שהיא אינה חייבת בסוכה אתה יכול לעשות זאת שלא בסוכה.