ראיית פחי זבל דרך בד הסוכה

השאלה:

האם יש בעיה בראיית פחי זבל בסוכה דרך בד?

ועוד האם יש בעיה אם רואים מהסוכה דרך דופן מבד פחי זבל לאורך הרחוב, אם יש להם ריח רע מבסביבם?
לפי מה שאני יודע, אם היה מדובר בפלסטיק או בזכוכית לא היתה בעיה. אך בגלל שמדובר בבד, יש חורים קטנטנים ככה נראה לי שיש בכל או כנעט בכל בד, וברצוני לשאול האם החורים הקטנטנים הללו משנים?
והאם יש בעיה אם ריח רע של פח זבל מתפשט עד פחות מד' אמות מרחק מדופן שיש עליה פסוק?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין בעיה לראות פחי זבל מסוכה וגם לא מבית כנסת, ישנה בעיה אם מגיע ריח רע לסוכה וצריך לבנותה במקום שלא מגיע ריח רע. אם הריח מתפשט עד סמוך לסוכה ואינו חודר לסוכה מותר לבנותה שם.