אכילה בסוף צום תענית אסתר

השאלה:

כנראה במוצאי תענית אסתר יש מסיבת פורים בירושלים (אני גר בעיר רחובות) אני לא יודע מתי נצא ואני יודע שהצום מסתיים בשעה 17:51 ואני רוצה לדעת:

1) האם אני יכול לסיים את הצום לפני 17:51? כי אם כן אני יכול להיות בהסעה מרחובות לירושלים

2) אם כן מתי הכי מוקדם אני יכול לסיים את צום תענית אסתר?

3) האם אני יכול להתפלל ערבית כבר בפלג המנחה ולהתחיל לאכול כבר ב 17:51? כי אם ההסעה יוצאת ב18:10  בערך אני יכול להיות עליה

4) האם בתשובות לשאלה 1,לשאלה 2 ולשאלה 3 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) אינך יכול לאכול לפני 17:51. אתה יכול לאכול תוך כדי נסיעתך מ- 17:51
2) בשעה שנקבת.
3) אתה יכול להתפלל ערבית ביחידות לפני כן מפלג המנחה אבל לא לאכול.
4) לא ידוע לי.