דיני אבלות בפורים

השאלה: 1.האם אבלים חייבים לקיים סעודת פורים ?

2.בפורים נהגנו לקרא מגילה כל המשפחה כולל ארוחה שמחה תחפושות וכו בנוכחות אם המשפחה שלצערנו נפטרה האם אפשר גם בשנת האבל להמשיך במסורת זו?
3ץ האם אבלים חייבים במשלוח מנות?
4. שאלה נוספת לא קשורה לפורים בשנת האבל יש שני אדרים אמי נפטרה בטז סיון מתי יש לערוך אזכרה ?של 11 חודש בניסן או באייר ?
תודה על תשובותוישר כח
נירה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 12:40:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אבלים חייבים בסעודת פורים. אבל לא ירבו יותר מכל השנים, אלא יעשו כהרגלם.
2. אפשר להמשיך במסורת הזאת, כדאי למעט מעט מהשמחה.
3. באופן עקרוני התאריך הוא יא חודש מהפטירה, ולכן סיון הוא החודש הי"א. אולם מכיוון שהאמא נפטרה בט"ז, א"כ זה צריך להיות בפסח, ואי אפשר לעשות בפסח, על כן נראה שעדיף לעשות בסיון שהוא י"ב חודש.