הכתרה

השאלה: שלום רב,
אני תלמיד בכיתה י"ב בישיבה תיכונית,
כל שנה באזור פורים נהוג לקיים את טקס ההכתרה שבו מעברים ביקורות על הביצפר והכל באווירת צחוק של פורים. אנחנו כרגע מתכננים את ההכתרה, הסיפור של ההכתרה הוא סיפור כללי שבו משולבים מורים שאותם אנחנו מחקים, אנחנו משתדלים ממש שלא לפגוע באף אדם וגם הראנו את התוכנית למחנכנו שאמר שזה לא פוגע בשום מורה, וגם אנו שואלים לפני את המורים אם הם מוכנים שנחקה אותם. רצינו לדעת האם מותר לחכות מורים בהכתרה אם הם מאשרים שיחכו אותם ובלי להעליב כמובן! תודה..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:03:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם אין לחכות אף אדם, אולם אם המורים הרשו (כפי הנכתב) וכמו כן הנוסח אושר על ידי המורים (כפי הנכתב) נראה שאפשר שהרי יתכן ויש בכך תועלת לאוירה וכדו´, בכל אופן המחנכים הם המחליטים מהי הדרך הנכונה למוסד.