כשרות מגילה

השאלה: שלום כבוד הרב יש לי שאלה על הלכות מגילה: האור לציון פוסק שמגילה שאין לה עמוד בסופה, אין לקרוא בה. ואם אין מגילה אחרת, אז לקרוא בלי ברכה. (הילקוט יוסף פוסק שמגילה כזאת כשרה בדיעבד) גם פוסק שמגילה שבה יש שורות נוספות בעמוד של שמות בני המן, צריך לפסול אותה. הבעיה שאני גר בפריז, ובעירינו יש אלפי אנשים שיוצאים מקריאת מגילה בשמיעת בעל קורא חב"ד שקורא ממגילה חב"ד, שאין לה עמוד בסופה וגם יש שורות נוספות בעמוד של שמות בני המן. אז מה לעשות לספרדים ? לא רשאים לשמוע מחבדניקים (וזה מצב קשה מאוד) ? או אפשר למצוא סמך ? (אם אפשר מקורות) תודה רבה כבוד הרב

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ג שבט תש"פ 12:23

בדיעבד ודאי יוצאים ידי חובה הן במגילה שאין לה עמוד והן במגילה שיש שורות נוספות בעשרת בני המן.