מנהגים לאבלים במהלך השנה

השאלה: שלום
רציתי לשאול שאלה מאוד חשובה עיניי
קרובה משפחתי אביה נפתר לפני כ- 4 חודשים
הן בנותיו ואלמנו
השומרות לו את השנה
ורצו לדעת האם הם צריכות לשלוח מנות בפורים
והאם הן יכולות לעשות משתה (סעודת פורים)
השאלה אם בבית שלנפטר בו הן גרות או שאפשר להזמינם לסעודת מצווה פורים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 12:41:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

האלמנה אין עליה דיני אבלות שנה, ועל כן היא יכולה לעשות הכל כבכל השנים.
לגבי הבנות הן חייבות באבלות שנה, ולגבי משלוח מנות הן שולחות לאחרים, אולם לגבי לשלוח אליהן יש הרבה שמקילים לשלוח לאחר שלושים יום, וכמו כן אם לא שולחים אליהן ישירות אלא למשפחה, אזי הדבר מותר, למרות שהן חלק מהמשפחה.
אבלים חייבים בסעודת פורים, אמנם כדאי למעט קצת מהשמחה, אבל בודאי שחייבות בסעודה.