עניין מצוות ´´זכור´´

השאלה: שלום וברכה,

אמנם השאלה קצת באיחור אך היא התעוררה עקב קריאת פרשת "זכור" בשבת בבית הכנסת. מה עניין החיוב דאורייתא של קריאת "זכור" ומה העניין המיוחד בקריאה זו דווקא לעומת זכירות אחרות הנאמרות בסוף תפילת שחרית (זכירת השבת, מעמד הר סיני, מעשה מריים וכו´)?

תודה מראש וחג שמח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:02:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חיוב זכירת עמלק הוא לרוב הראשונים מדאורייתא, והרמב"ם הל´ מלכים מוסיף שאנו מחוייבים לזכור את אריבתו ולעורר את איבתו, דהיינו זו מצוה לא רק לזכור אלא גם לעורר את האיבה שבין ישראל ועמלק. אין עמלק ככל העמים אלא זה ההפך המוחלט לעם ישראל, ועל כן יש כאן נקודת בסיס בין ישראל ועמלק. ומשום שלהרבה ראשונים גם הקריאה היא מהתורה לכן מקפידים על כך יותר מאשר שאר זכירות שהם לא כוללות קריאת התורה אלא עצם הזכירה.