פורים בחברון

השאלה: בס"ד שלום הרב משפחת אשתי גרה בקרית ארבע, ואנו גרים ביישוב החג את פורים כפרזין. אנו רוצים להגיע לסעודת פורים ב-י"ד. בעבר חגגנו פעמיים כמנהג הקריה. אך קיום מצוות פורים פעמיים מכבידה עליי, ומקשה עלינו להגיע בשמחה לחג אצל הוריה. האם אנחנו יכולים לישון בלילה בין יד אדר ל-ט"ו בקרית ארבע, בלי להתחייב במצוות פורים ביום ט"ו? תודה רבה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' אדר ב תשע"ט 23:41

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אם תסעו לפני עלות השחר של יום ו' אינכם מחויבים בעשיית יום שני.

ב. אם אתם תהיו בשישי בבוקר בעלות השחר בחברון תצטרכו לעשות יומיים, אמנם מספק ספקא, אבל אין חובה לעשות סעודה גדולה או משלוחי מנות ומתנות לאביונים מיוחדים, אפשר לעשות הכל בקטן, דהיינו ליטול ידים ולשתות מעט יין (אפשר ביום זה גם מיץ ענבים) ולברך ברכת המזון, מתנות לאביונים שתי מתנות לשני אביונים ושתי מנות לאדם אחד הכל יכול להיות בצורה מינימלית. וכן יש לשמוע מקרא מגילה.

פורים שמח