פורס מפה ומקדש, ירושלמי שחזר לביתו בבוקר ט"ו

השאלה:

1.מה דעת הרב על עריכת סעודת פורים בשעות הצהריים השנה, ולנהוג את דין פורס מפה ומקדש לתוך סעודת השבת ?

2.מה דין ירושלמי שישן ביום חמישי בערב בפרזים והגיע לביתו בירושלים ביום ששי בבוקר בשנה זו וקיים כבר את מצוות החג. האם עליו לומר על הניסים כשמברך ביום ששי בירושלים ? האם מחוייב בסעודת פורים ביום ששי כדין פרזים והוא בירושלים? האם חייב לשלוח מנות ביום ראשון למרות שכבר שלח ביום שישי בבוקר בפרזים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. בפורס מפה ומקדש ישנה בעיות של תפילת קבלת שבת וערבית של שבת.אך אם יש מניין ודאי של אנשים שיהיו צלולים בדעתם - מותר

2. התחייב כבר בי"ד ולכן צריך לקיים בו את כל מצוות הפורים ושוב להתחייב בט"ו וצריך לנהוג ללא ברכה כפורים משולש. קריאת מגילה ומתנות לאביונים אי"צ לנהוג פעם נוספת.