צדקה לאביונים

השאלה:

שלום כבוד הרב,
1] האם בפורים מותר לתת צדקה לאביונים כלומר בקופת צדקה במקום לתת מתנה לאביונים?
2] האם אפשר לעשות זאת לפני פורים או אחרי?
3] אני עובדת במקום ציבורי,האם חובה לקחת יום חופש ביום פורים או שאפשר ללכת לעבודה (הולכת לעבודה אחרי קריאת המגילה בשחרית)?
4] מחצית השקל אפשר לתת לפני או אחרי פורים (אם זה לא מסתדר ביום פורים עצמו)?
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 12:42:33 AM

בסד
שלום וברכת ד´

כידוע פורים יהיה באדר שני, אולם בהלכות פורים שואלים כבר מר"ח אדר א´.
1. צריך לתת למי שמחלק ביום הפורים עצמו.
2. אפשר לפני ולהתנות שיחלק רק בפורים עצמו.
3. אפשר ללכת אחר מקרא מגילה ועשות לאחר מכן סעודת פורים ומשלוח מנות.
4. נהגו לפני פורים, מר"ח אדר שני.