אוכל לא כשר לפסח לכלב

השאלה: שלום לכבוד הרב!

שאלתי היא כזו, הכלב שלי לא אוכל את האוכל הכשר לפסח שקנינו לו, לכן כואבת לו הבטן והוא חולה. כמובן שהבאנו לו שאריות שאותם הוא אוכל ברצון אבל השאריות לא בדיוק מספיקות לו והוא נשאר רעב.
אנחנו יודעים שבעוד יומיים ייגמר חג הפסח לכן השאלה היא גם לשנים הבאות, האם מותר לקנות לכלב אוכל שאינו כשר לפסח ולו רק על מנת שיאכל באותו שבוע? שאם לא כן, אינו יאכל מספיק ויהפוך חולה.
ואם באוכל רגיל אין בדיוק ´חמץ´ אלא רק שאינו כשר לפסח,- מותר?

תודה רבה מראש וחג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:23:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר להתחיל להרגיל אותו לאוכל הכשר תקופה של שלושים יום קודם הפסח, כך יתרגל לאט לאט עד חג הפסח. זה נעשה בכל בעלי החיים.