בגדים שהתלכלכו בפירורי לחם

השאלה:

בס"ד
3 שאלות לפסח:
1. אם יש לי בדדים שהתלכלכו בחמץ(רוטב של אירטויות,האיטריה נפלה)וניקיתי אותם עם סמרטוט,אז מותר להשים אותם בפסח?
2. בגדים שהתלכלכו בפירורי לחם-זה בסדר ללבוש אותם בפסח? כמובן שהם נקיים עכשיו... .
3. אם נפל שמן על ספר בהיסטוריה(חשבתץי שזה תה...)-ואני מה אותו מוצנע בתיק-זה בסדר?
וסיחדור שאולי התלכלך-מוצנע בתיק,במקומו הרגיל,ואשתמש בסידור אחר. זהבסדר?
4.יש לי מבחנם שהמורות שבדקו אותם שפכו עליהם תה. זה בסדר להשימם מוצנעים במגירה?
תודה
חג שמח
נאלא לפרם שאלה זו באתר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 3:18:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל דבר שאינו חמץ ממש, אלא נשפך ואין בו ממשות, כדאי להניח בצד ולא להשתמש בו.

חג כשר ושמח