בדיקת חמץ

השאלה: שלום, עד כמה חובה לטאטא את כל שטח הדירה לקראת בדיקת חמץ, עד כמה יש חיוב לשטוף את כל השטח, והיכן זה כתוב, היכן המקור המדוייק. תודה ויישר כח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' ניסן תשפ"ג 13:28

בס"ד

שלום וברכה

אין חובה לטאטא או לשטוף את השטח. אבל אם לא עשו זאת קודם בדיקת חמץ, צריך לעשות בדיקת חמץ שתהא יסודית ביותר כולל חורים וסדקים, זו פעולה שיכולה לקחת שעות רבות, אבל מכיוון שאנו מנקים קודם בדיקת חמץ, לכן אנחנו יכולים לעשות בדיקת חמץ מהירה שהיא רק אישרור שהכל נקי. אבל מי שלא ניקה צריך לעמוד ולנקות עד יד ניסן בשעה העשירית ולשרוף (בהצלחה).

חג כשר ושמח