דאודורנט מתירס

השאלה: שלום הרב. אנחנו מכינים דאורדורנט טבעי בבית מסודה לשתיה קרונפלור ושמן קוקוס. ואיננו אוכלים קטניות. שאלתנו אם מותר להשתמש בזה בפסח? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט ניסן תשפ"ב 2:22

בס"ד

שלום וברכה

שאלתך היא לעניין קורנפלור (שהוא תירס) האם מותר להשתמש בו בפסח לא לצורך אכילה אלא הנאה אחרת (דאודורנט). והנה גזירת קטניות הייתה רק לגבי אכילה אבל לא בהנאה, ומותר למכור ולקנות קטניות, וכן התירו להדליק בשמן קטניות ואפילו ששרו הקטניות במים קודם הכנת השמן והייתה הו"א לאסור בגלל המים, בכו"א גזרו רק באכילה ולא בהנאה (מ"ב סי' תנג ס"ק י) .  על כן אפשר להשתמש בדאודורנט המיוצר  מקורנפלור שאין זה אכילה אלא הנאה.  אין לדמות דאודורנט לסיכה כלל, ולכן אין מקום לאסור.

מועדים לשמחה