הבלת כלים

השאלה: שלום, יש לי כלים שקיבלתי בחינה ועדיין לא פתחתי.. חדשים לגמרי!
1. יש סיר בישול חשמלי-וקומקום חשמלי מזכוכית שקופה, האם צריך להטביל אותם??
2. שכחתי בקשר לזכוכית..כל כוס חדשה מזכוכית צריך להטביל?הרי זה בלי ציפוי כמו חרסינה וכו.
3. לא הבנתי את עיניין "מכירת חמץ".. ואת עיניין "שרפת החמץ"..מה אני צריכה לעשות?? סגרתי את החמץ בארון עליון שלא ניתן להגיע אליו (לילדים).. איך למכור חמץ או לשרוף אותו והאם אלו דברים שהם חובה??? תודה וסליחה על כמות השאלות... חג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:45:04 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. יש לטבול מתכת וזכוכית, ויש לברך על הטבילה.
1. כוסות צריכים טבילה.
3. הולכים לרב או מועצה דתית במקום שלך והם יבצעו בשבילך את המכירה, את צריכה לתת להם הרשאה שיפעלו בחמץ שלך. בלא פעולת מכירה החמץ יאסר לאחר פסח.

שבת שלום