הכשרת מיחם לפסח

השאלה: בס"ד שלום. איך מכשירים מיחם לפסח?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ג ניסן תשע"ח 17:47

בדרך כלל אינו בא במגע עם חמץ ולכן יש לנקותו היטב שמא נדבקו בו פירורים כולל את המכסה. אין צורך לפרק משהו. להרתיח בו מים עד שיגלוש ולשפוך על הברז מים רותחים מבחוץ ולשפוך על ידי פתיחת הברז מים רותחים שיוגעל מבפנים.

לגבי המכסה אם לא חממו ישירות עליו חמץ די בעירוי על המכסה משני צדדיו של מים רותחים.

אם חממו ישירות, ללא כלי או נייר מתכת מפסיק בין החמץ למכסה, יש לנקותו היטב ולהגעיל את המכסה בסיר משני צידיו.