הכשרת מכשירי חשמל לפסח

השאלה:

איך מכשירים לפסח מיקסר, פודפרוססור,מטחנות ומסחטות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מיקסר – כלי הלישה וקערות הלישה רצוי להחליפם, בדלית
ברירה די בניקוי היטב והגעלה. כלי הקצפה – הגעלה. גוף
המיקסר ניקוי היטב בחורים וסדקים ואם אפשר אף פתיחה לודאות שאין
בהם פירורים.
מעבד מזון (פודפרוססור) – סכינים, מגרדות, מיכל ומחזיקי
סכינים - ניקוי והגעלה. גוף המכשיר ניקוי היטב.
סכינים ששימשו לחמץ רצוי לא להגעיל, ובשעת הדחק לנקות היטב
היטב ולהגעיל במים רותחים.
מטחנות ומסחטות – המשמשות לירקות, פירות ובשר ולא ללחם די
בניקוי, ולהידור עירוי מים רותחים על החלקים השונים.
המשמשות לטחינת לחם – לספרדים - יש לנקות היטב ולהגעילם
ברותחים.לאשכנזים - י שצורך בליבון קל או להימנע משימוש.
בכל הכלים הללו שהשתמשו בהם לחמץ, וחלק מהכלי שאין מגעילים
אותו בחמין נמצא מעל הקערה בה מצוי המזון, צריך לפרק ולבדוק
שלא נכנס חמץ בחורים וסדקים ויכול ליפול לתוך המזון. ובשעת הדחק
יעטוף היטב בשקית נילון וכד' את חלקי המכונה שמעל המזון, ולא
עברו הגעלה.
כמו"כ היום נמצאים בשווקים מכשירים כאלה במחירים נמוכים וניתן
לקנותם וליחדם לפסח בלבד.

toraland whatsapp