השריית גרעיני חיטה

השאלה: שלום כבוד הרב, האם מותר לגדל עשב החיטה למטרת סחיטת העשב למיץ במהלך חג הפסח? התהליך מתבצע בשלבים: א. השריית גרעיני חיטה במים למשך 8 עד 12 שעות (האם שלב זה נחשב כחמץ גמור?) ב. שתילה על גבי מצע מנותק (קוקוס) והמשך גידול בתוך הבית / במרפסת. משך זמן הגידול כשבועיים (בממוצע) ג. סחיטת העשב בלבד להפקת מיץ. תודה רבה, בראל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה אדר ב תשפ"ב 18:22

בס"ד

שלום וברכה

השריית גרעיני חיטה במים אסורה (סי' תסז סעי' ב). האיסור הוא לאכול ולקיים בפסח.