חמץ מפסח במשרד

השאלה: במשרדנו לא מכרו חמץ.
האם לזרוק את כל מה שבגדר חמץ ולא נמכר?
הרי זה לא מוצרים שלי
ואם לא ייזרקו הדברים- גם העובדים יחטאו (למרות שהנושא חשוב להם כלל) וגם אם יבואו דתיים לביקור במשרד, הם לא ידעו שהדברים אסורים באכילה.

ומה לגבי דברים שלי שהיו במשרד? מכרתי בבית, האם יש לזה תוקף במשרד?

ומה לגבי אבקות מרק שלי שהיו במשרד בפסח? הרי הם לא חמץ גמור אך אולי מכילים קמח.

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:17:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם מכרת את כל הדברים שלך, אין משמעות היכן הם מונחים, ואין כל חשש. ובייחוד באבקות מרק שהם רק תערובות שנתבטלו ערב פסח.
מוצרים שאינם שלך אינך יכול לזרוק מכיוון שיש להם בעלות. אין הם אסורי הנאה אלא יש עליהם קנס שלא ישתמשו בהם, אבל בעלות יש בהם. על כן אין רשות להשליך, אבל צריך להזהיר את המבקרים.

ראו בטוב ירושלים