חמץ שנשכח בדירה

השאלה:

אנחנו מספר שותפות רווקות המתגוררות יחד בדירה שכורה. ניקינו את הדירה לפסח אבל שכחנו לזרוק את הפח. כעת יש בדירה שקית זבל שבתוכה חמץ ממשי (שאריות של פיתה ושל חלה משבת).

בעיקרון בפעם הבאה שמישהו יגיע לדירה - זה יהיה אחרי פסח. אני מתלבטת האם אני צריכה לנסוע לדירה כדי לזרוק את השקית עם החמץ לפח (שעתיים נסיעה לכל כיוון) או שלא צריך ומספיק לבטל.
מה הרב חושב?

חג כשר ושמח ותודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

צריך לזרוק את השקית לפח אשפה לפני פסח בין אם זה בעצמך ובין ע"י שליח/שכן וכד'.