חשש חמץ שעבר עליו הפסח

השאלה: שלום וברכה שאלתי בעניין חמץ שעבר עליו הפסח. אשה ערירית נפטרה לפני כמה שבועות ואין ידוע לאף אחד אם עשתה מכירת חמץ. היא דתיה ובחזקת כשרות. דא עקא שבחודשים האחרונים לא תפקדה כלל כמעט ובודאי לא יצאה מביתה. האם הרבנות או כל גוף אחר עושה מכירה בעבור הזקנים והחולים מדין זכין לאדם? מה דין החמץ (הרבה בקבוקי וויסקי) תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ד תמוז תשפ"א 12:46

א. הרבנות ודאי לא עושה מכירה לאף אחד, שלא מינה אותה לשליחה למכירת חמץ. אולי יש צדיקים העוברים בין זקנים ומחתימים אותם, לא ידוע לי.

ב. אם בפסח כבר לא תפקדה לחלוטין ואכלה חמץ אז הבקבוקים לא נמכרו, אם בפסח לא תפקדה והיתה ברשות אחרים (קרובים, מוסד, בית חולים) ג"כ נראה שהבקבוקים לא נמכרו, אם ספק אסור באכילה ומותר בהנאה.