טיול בחו"ל בפסח

השאלה: שלום כבוד הרב, רציתי להתייעץ אתך בנוגע לטיסה בחול המועד פסח, האם יש איסור לצאת מהארץ בתקופה הזו? בעיקר מבחינת בל יראה בל ימצא, והאם יש מוצרים כשרים שניתן לרכוש בפסח בסופרים לא כשרים- כמו ביצים טונה ירקות ופירות שניתן לקנות מסופרים בחו"ל גם בימים רגילים תודה רבה, ספיר.

התשובה

מכון כושרות | כ"ג אדר תשפ"ב 13:40

שלום וברכה

איסור יציאה מהארץ לחו"ל לטיול קיים בכל השנה, כולל בחגים. יש שהתירו במקרים חריגים לטייל ועל זה נאמר: עשה לך רב.

אין איסור בראיית חמץ של גוי כשהוא ברשותו ובבעלותו.

כשמתארחים בחדרי מלון שהושכרו לכם עליכם לבצע בדיקת חמץ במקום מיד כשמגיעים.

במידה ויש מקרר משקאות בחדר יש לסגור אותו בנייר דבק ולהניח עליו שלט חמץ.

לגבי שימוש במוצרים בחו"ל באופן כללי ראו כאן

בברכה

יצחק דביר