כיבוד הורים בפסח

השאלה: שלום,
חג הפסח כבר בפתח ויש לי שאלה. מידי שנה אנו מוזמנים בחג הפסח להורי אבי. משפחתו איננה מקפידה על כשרות החג (בלשון המעטה) ואין אני רוצה לבלות את החג באכילת חמץ.. או לפחות באכילת מאכל בחזקת חמץ. מאידך,אבי טוען שיש צורך לכבד את הוריו וכי הוא איננו מוכן לוותר על החג איתם. אני בשום אופן לא מסכים לכך ומצידי לחגוג את חג הפסח לבד. לא מוכן לראות חמץ, לאכול שרצים(של החסה) ובוודאי שלא לעבור על איסור כרת.. מה אני עושה?!?!!?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 11:14:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם המצב כפי שתיארת, הרי שאינך מחוייב בכך שהרי אתה ואביך חייבים בכבוד שמים, ואין אבא יכול לומר לבן לעבור על הלכה שבתורה או בדברי חכמים.
אולם גם זאת צריך לעשות בחכמה ובשיקול דעת, וכדאי אולי שרב מסויים ידבר עם אביך הי"ו, ובכך המתח יפחת.

חג כשר ושמח