כיצד מכשירים שיש

השאלה: שלום וברכה.אנחנו זוג בשנתנו הראשונה ולכן אנחנו לא כ"כ בקיאים בהלכות פסח אשמח אם תעזור לנו.
1)יש לנו שיש בלי הקצה שמפריד זאת אומרת שאם אני שופך על זה מים רותחים זה יגיע לכל הפינות.האם מספיק רק בניקוי יסודי ושטיפת מים רותחים ביסודיות,או צריך גם לכסות את השיש בנייר כסף?
2)כיצד מכשירים כיריים,תנור,ומיקרוגל?
תודה רבה רבה ומצטער על ריבוי השאלות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 1:50:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון ששיש בולע לפעמים בחם, ובייחוד כשנופל עליו גוש חם, וא"כ אין אפשרות להכשירו, לכן הדרך הטובה והנוחה ביותר היא לשפוך עליו מים חמים, ולאחר מכן לכסותו עם נייר כסף וכדו´.
כיריים מנקים היטב היטב, ושופכים מים חמים. ומחליפים את חרצבות הגז, (הברזל השחור שעומד עליו הסיר).
תנור יש שמכשירים אותו על ידי נקויו היטב היטב, עם תכשירים שפוסלים את השאריות, ולאחר מכן מחמים אותו זמן מה בחום הגבוה ביותר, ויש שלא מכשירים תנור אלא קונים לפסח תנור קטן ומשתמשים בו כל חגי הפסח.
מיקרוגל יש שמנקים אותו היטב היטב (עם חומרים המיוחדים לכך) ולאחר מכן מחממים בו כוס מים עד שיתאדה. אם המיקרו הוא גם אפיה אז צריך להתנהג כמו תנור.

בהצלחה