כלי חמץ ישנים

השאלה: שלום
אנו עומדים להיתארח בפסח הקרוב אצל אחי.
מתברר שהוא משתמש בכלי אוכל (צלחות, מרקיות, סכום, לא כלי בישול) ששימשו לפני כ-30 שנה לחמץ. במשך כ-10 שנים לא נעשה בהם שימוש כלשהוא. לפני כ-20 שנה הוא אימץ אותם ככלים לפסח ללא שעברו הכשרה מעולם.
האם הזמן "עושה את שלו"?
האם יש להבחין בין כלים מחומרים שונים?
אודה אם תרחיב במקום שצריך.
ישראל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:03:55 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. שאלה זו מחלוקת ראשונים, ויש להחמיר בה, אמנם כאשר יש עוד ספק אנו מקילים, כגון שלא ברור שהיה כאן כלל חמץ, או בכלי חרס מתירים להגעיל ג´ פעמים. אבל בלא תוספת ספקות אין להתיר להתשמש בכלי אפילו לאחר יב חודש מכיוון שיש ראשונים הסוברים כך בברור שהכלים אסורים. עיין ספר הגעלת כלים (כהן, עמ´נד).