כשרות תרופות טבעיות לפסח

השאלה:

האם התרופה הטבעית ברזל עדיף של חברת הדס כשרה לפסח? יש לה כשרות לימות השנה אך לא מצויין שזה כשר לפסח. בנוסף לכך, כתוב שהתרופה אינה מכילה קמח וחיטה.
אני צריכה אותה כדי להעלות את הברזל שלי, יש לי ברזל נמוך.
יתר על כן, אני רק מתחילה לקחת את הכדורים הללו ואמרו לי שזה מאד יעזור אם אני אקח כדורי ברזל. אני לא מצליחה להעלות את הברזל שלי עם האוכל הרגיל שאני אוכלת. אני מאד עייפה ולא מצליחה לתפקד כראוי בגלל מחסור בברזל. אם אני לא אקח בפסח אז אני אתחיל לקחת רק אחרי פסח וכל הזמן שלפני כן אני לא אקח כדי לבדוק אם הכדורים עוזרים לי. בבדיקות דם שעשיתי היה לי ברזל נמוך והאחות אמרה לי לאכול ירקות עלים ובשר. אני משתדל לאכול את זה הרבה אך זה לא עוזר לי. רופא אחד נתן לי סירופ ברזל ולקחתי אותו וזה לא עזר לי. הרופא אמר לי שאני יכולה לחיות עם ברזל נמוך ואני צריכה רק לאכול מאכלים שיש בהם ברזל אך הרופא לא התייחס לבעייה הכללית שיש לי. שאלתי היא האם אני יכולה לקחת את הכדורים הללו בפסח?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. רפואה שלמה.
ב. יש לפנות לועד הכשרות של העדה החרדית, שהם נותני הכשרות לתוסף זה (026236550), והם יגידו לך בברור. נראה לי לפי מה שקראתי שאפשר לקחת גם בפסח, אבל כדאי לבדוק.

חג כשר ושמח
הרב יהודה הלוי עמיחי