למכור לגוי קורנפלקס/שוגי (תערובת חמץ)

השאלה:

האם מותר למכור לגוי קורנפלקס וכן שוגי של חברת תלמה?מדובר בתערובת חמץ.האם דין תערובת זו כדין חמץ גמור? כלומר, ברור שלחם, אטריות ושקדי מרק איננו מוכרים, האם דין הקורנפלקס והשוגי הוא כדין הנ ל או עצם העובדה שהם תערובת חמץ פירוש הדבר הוא שניתן להקל ולמכור? כמו כן, האם יש הבדל בין כמות מועטת של קורנפלקס ושוגי לבין כמות מועטת?תודה רבה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ניסן תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה

א. יש הבדל בין קורנפלקס לבין שוגי - קורנפלקס מעורב בו לתת שהוא חמץ והוא אכן מוגדר כתערובת חמץ שאין בה כזית בכדי אכילת פרס - ולפיכך זה אסור באכילה מן התורה בפסח - אך לא עוברים עליו ב"בל ייראה" ולפיכך מותר למכור את הקורנפלקס במכירת חמץ בכל מצב - גם כשאין הפסד מרובה.

ב. לעומת זאת שוגי הוא חמץ גמור דהיינו הוא בעיקרו חמץ שיש בו רכיבים נוספים - כיוון שכך עוברים על השהייתו בבל ייראה - לפיכך לא רצוי שאנשים פרטיים יכללו אותו במכירת חמץ - אלא אם כן יש להם הפסד מרובה   - והכל לפי רמתו הכלכלית.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב