מברשת השיניים

השאלה:

1.האם חייבים לזרוק את מברשת השיניים לפני פסח?
יש אפשרות לשמור אותה ולהשתמש בה לאחר הפסח?
2.השנה שליל הסדר חל במוצאי שבת הבנתי שסוף זמן אכילת חמץ עד 9:30 בערך איך מקיימים את 2 הנותרות הסעודות של יום השבת האם חייבים לאכול בשתיהן לחם?
האם ישנה אפשרות לאכול לחמניות של פסח במקום?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:00:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אין צורך לזרוק אפשר לנקות ולהניח לאחר פסח.
2. קמים בשבת מוקדם יותר וגומרים את התפילה בזריזות, נוטלים ידים לסעודה ראשונה ולאחר כשעה נוטלים ידים לסעודה שלישית. מי שלא מקפיד על נט"י בסעודה שלישית הרי שנוטל בבוקר פעם אחת לסעודה שניה. ולאחר מכן יכול לאכול סעודה שלישית בלא פת אלא ירקות ובשר (לפני השעה 16).